СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Представљање "Споменице" поводом 120 година СПКД "Просвјета"

Objavljeno petak, 07 oktobar 2022 12:44
Štampa

Позивамо Вас да пропратите догађај од посебне важности у организацији Градског одбора СПКД "Просвјета" Бијељина.

Академија наука и умјетности Републике Српске објавила је поводом трогодишњице смрти академика Љубомира Зуковића књигу "Споменица академику Љубомиру Зуковићу" која ће бити представљена бијељинској публици 13. октобра 2022. године у "Соколском дому" са почетком у 18,00 часова.

Представљање "Споменице" биће уприличено поводом 120 година СПКД "Просвјета" и у сусрет 29. "Вишњићевим данима" у Бијељини. Књигу ће представити: проф. др Јелина Ђурковић, проф. др Цвијетин Ристановић и Душанка Новаковић.

Академик Љубомир Зуковић значајан је за књижевност и културу Републике Српске, као најбољи познавалац народне књижевности, изванредан професор универзитета, први министар просвјете и културе у Влади Републике Српске, личност посебног интергритета.

Бијељина, ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић", Градски одбор СПКД "Просвјета" Бијељина као и друге институције културе имале су у академику Љубомиру Зуковићу подршку и узор за све подухвате у грађењу националне културе.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail