СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 57

Вишњићеви дани

Štampa

Манифестација "Вишњићеви дани" у Бијељини одржава се 22 године и стекла је статус традиционалног културног догађаја на подручју града. Пројекат има свој програм, који садржи обавезне дијелове, као што су Академија, Научни скуп (округли сто), Литерарни конкурс, Такмичење у рецитовању и бесједништву, као и нове садржаје са савременим темама и учесницима, који доприносе да манифестација из године у годину посјећенија и програмски богатија.

Програм манифестације осим умјетничког има и едукативни и забавни карактер (поетски часови, јавни час у Гимназији "Филип Вишњић", наступи рецитатора, разни перформанси, изложбе и сл.). Осим традиције одржавања и врло квалитетног програма, организатор манифестације настоји да програмске теме буду актуелне, да учесници буду дјелатници из свих области културе, од врло младих који тек започињу своје културно дјеловање, до еминентних личности културног живота Републике Српске, Босне и Херцеговине и Републике Србије.

2016. година је била у знаку великана Филипа Вишњића и 135 година од рођења Николаја Велимировића (уз осврт на Његошево дјело).

"Вишњићеви дани" својим дугогодишњим одржавањем у великој мјери дефинишу културни идентитет Бијељине.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail