СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 53

Промоција 53. броја часописа "Српска вила"

Objavljeno ponedeljak, 05 jul 2021 21:04
Štampa

У организацији Српског просвјетног и културног друштва ''Просвјета'' Бијељина 2. јула 2021. године  је представљен часопис „Српска вила“ број 53 и роман „Зороломац“ аутора Саше Кнежевића у Музеју „Семберија“. Промоцији је присуствовао и градоначелник Љубиша Петровић.

О часопису  Српска вилa говорила је главна и одговорна уредница, проф. др Јелина Ђурковић, и чланови Уредништва: проф. др Цвијетин Ристановић, мр Љиљана Лукић и Душанка Новаковић.

„С радошћу најављујем 53. број, јер то је нешто што нам даје снагу за сваки сљедећи број јер Вила није само републички часопис, она путује у Аустралију, Чешку, Пољску и Србију, тамо гдје су наши људи. Трудимо се да увијек убацимо неку новину, а да њен профил остане констатан. У овом броју проширили смо уређивачки савјет. У овом броју имамо преводе из Русије и Енглеске, а што се тиче домаће литературе настојимо да откривамо нове таленте, али и да претстављамо наше сталне сараднике“, рекла је проф. др Јелина Ђурковић.

Роман Зороломац је представио Саша Кнежевић, аутор, и проф. др Јелина Ђурковић.

Галерију фотографија са промоције можете погледати овдје.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail