СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Одржана свечана академија "У сусрет Видовдану"

Objavljeno petak, 28 jun 2024 21:46
Štampa

У Епархијском културном центру, поводом Видовдана, Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", организовао је 27. јуна свечану академију “У сусрет Видовдану”.

На академији су представљени и награђени ученици генерације, као и екипе Републичке манифестације "Ћирилице, чедо моје!" из Братунца, Бијељине, Хан Пијеска и Брода којима су, такође, уручене награде.

Славиша Микић, предсједник Градског одбора СПКД „Просвјета“ Бијељина, истакао је да је Видовдан један од најзначајнијих празника у нашем народу.

Изасланик митрополита Фотија, свештеник Бранислав Недић бесједио је о Видовдану, а у културно-умјетничком програму учествовали су етно група “Просвјета” Бијељина, полазници старије групе Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, као и драмска секција Градског одбора СПКД “Просвјета” Бијељина уз менторство проф Биљане Настасић.

Како су малишани Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" из Бијељине уљепшали "Просвјетину" свечану академију "У сусрет Видовдану" ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЈЕ.

Галерију фотографија са свечане академије ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЈЕ.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail