СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Почетак новембра традиционално 30 година у знаку је манифестације "Вишњићеви дани"

Objavljeno petak, 03 novembar 2023 10:24
Štampa

Свечано отварање треће деценије сјећања на лик и дјело Филипа Вишњића у Бијељини, почиње симболично испред Народне библиотеке ,,Филип Вишњић" 3.11. у 10 часова. Спој традиције и савременог, прошлости и будућности, искуства и стваралачке младе енергије јесте идеја водиља овогодишњег програма.

Од промоције књиге ,,Дукати Паје Злојутра", препознатљивог завичајног писца Тихомира Несторовића до додјеле награда младим такмичарима, грађани ће имати прилику да од 3. до 8. новембра уживају у богатом и садржајном програму.

Бијељина ће као добар домаћин угостити СПКД ,,Просвјета" из Аустрије и указати на добре и пријатељске односе као основ савременог друштвеног развоја. Учесници округлог стола потврдиће да напретка нема без јаке научне мисли.

Без поетско-гусларске вечери не би се могли замислити ,,Вишњићеви дани", а као круна јубилеја истиче се Свечана академија.

Да савремено води дијалог са прошлим, показаће и изложба кроз вријеме и вијекове. Снагом говорене ријечи, учесници Савеза слијепих и слабовидих оплемениће дио програма манифестације.

Празнична атмосфера потпуни смисао добија у храмовима Српске православне цркве, у којима ће бити служен помен Филипу Вишњићу.

Вила посестрима - часопис ,,Српска вила" биће промовисана непосредно прије затварања ове манифестације.

Да се добре нити плету и нижу једна на другу, показаће и 30. јубиларни ,,Вишњићеви дани" у организацији СПКД ,,Просвјета" Бијељина, а у сарадњи са Градском управом и установама културе.

Добро дошли!

 

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail