СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Пантелинско духовно вече, 8. август 2022.

Objavljeno sreda, 10 avgust 2022 12:23
Štampa

У оквиру традиционалне манифестације Пантелински дани, у понедељак 8. августа, у 20 часова, у великој сали Центра за културу под покровитељством Града Бијељина, а у организацији СПКД Просвјета, ЈУ Градског позоришта Семберија, ЈУ Центра за културу "Семберија",  ЈУ Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац и других удружења и институција културе одржано је "Пантелинско духовно вече".

Скуп је благословио лични изасланик епископа звоничко-тузланског господина Фотија свештеник Синиша Шаренац, који је говорио и пригодну бесједу.

Госте су у име домаћина поздравили предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић.

Културно-умјетнички програм припремили су глумци Градског позоришта Семберија и хора Свети Ђорђе.

Програм Пантелинске духовне вечери по први пут био је у потпуности духовног карактера, а томе је био прилагођен и сценски амбијент. Ово вече посвећено је заштитнику нашег града Светом великомученику Пантелејмону, светитељу који је своју вјеру свједочио јавно и снагом своје вјере чинио чуда и који је због своје вјере у Христа пострадао. Он није само наш заштитник и свједок пред Богом, већ и усмјеритељ у овим изазовним и тешким временима.

Галерија фотографија

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail