СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Најава - 29. „Вишњићеви дани“ у Бијељини

Objavljeno utorak, 01 novembar 2022 18:33
Štampa

Већ 29 година у Семберији се почетком новембра одржавају „Вишњићеви дани“, односно, културни догађаји посвећени Српском Хомеру, Филипу Вишњићу. Као и претходних година, организатори – Српско културно и просвјетно друштво „Просвјета“, у сарадњи са Градском управом и установама културе у Граду Бијељина и Министарством просвјете и културе РС, за бијељинску публику од 4. до 8. новембра приређују низ изложби, књижевних вечери, научне скупове и музичко-сценске догађаје, а неће изостати ни такмичења рецитатора и бесједника и сусрети младих пјесника.

Подсјећамо да је Градски одбор СПКД "Просвјета" Бијељина током мјесеца октобра најављивао "Вишњићеве дане" промоцијама књига и сусретима младих пјесника "На Филиповим стазама". Званично отварање 29. „Вишњићевих дана“ је заказано за 4. новембар подизањем заставе "Вишњићевих дана" у 10,00 часова.

Покровитељ манифестације су Град Бијељина и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Ова година је година када Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" обиљежава јубилеј - 120 година од оснивања те се овом приликом захваљујемо свима који су били уз "Просвјету" све ове године.

У наставку достављамо комплетан програм манифестације.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail