СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 48

Богат програм овогодишњих „Пантелинских дана“

Objavljeno utorak, 01 avgust 2017 09:17
Štampa

Почетак августа у Бијељини сваке године је у знаку „Пантелинских дана“, а овогодишња главна бијељинска културна манифестација ће трајати од 30. јула до 9. августа.

- Тих дана су све наше установе културе активније него обично и заједничким снагама доприносе да ови свечани дани пруже богату понуду културних и забавних садржаја за наше грађане и госте Бијељине. Ове године имаћемо допуњен и разноврснији програм у односу на претходне манифестације, јер нам је циљ да представимо све најбоље што Бијељина и Семберија имају и могу да понуде - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Последњег и претпоследњег дана јула у вечерњим часовима биће организован биоскоп на отвореном, за шта је задужен Центар за културу, а у Галерији Центра 4. августа биће отворен Девети бијељински умјетнички салон на којем ће домаћи умјетници, архитекте и дизајнери представити своје најновије радове.

Новитет ове године биће организација мото-кампа на простору Пољопривредне школе, у оквиру кога ће бити одржано вече електронске музике 4. августа и концерт групе „Кербер" 5. августа.

Премијерно ће бити одржана и изложба рукотворина „Шта све женске руке могу" у организацији СКУД-а „Семберија", које организује и вече омладинског фолклора 5. августа на Тргу краља Петра И Карађорђевића.

У календару „Пантелинских дана" су незаобилазне спортске активности, па ће и ове године бити одржан Пантелински куп у ронилачким дисциплинама на базенима Бање Дворови, а истог дана биће организован и Међународни турнир у рукомету и мини рукомету.

У организацији СК „Јаблан" на хиподрому ће бити организована корида на којој се очекује велики број посјетилаца. Манифестација која, такође, из године у годину привлачи све учесника је и Савска регата која ће бити вожена 6. августа на релацији Суботиште-Рача, а тог дана ће концертом „ОК бенда" у вечерњим часовима на Градском тргу бити завршена „Отворена сцена".

Дио пантелинских манифестација се одржава и у Јањи гдје ће на Илиндан, 2. августа бити обиљежена слава Црквене општине, а 8. августа Дан мјесне заједнице.

Пантелинско духовно вече уочи Пантелина је у Центру за културу, а 9. августа ће, након литургије у цркви Светог Ђорђа од 9:00 часова и литије градским улицама, на платоу испред Градске управе бити сломљен славски колач, чиме ће бити завршени оводишњи Пантелински дани.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail