СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Републичко такмичење Ћирилице, чедо моје и свечана академија

Objavljeno ponedeljak, 12 jun 2023 23:01
Štampa

У суботу 27. маја Градски одбор СПКД „Просвјета" Бијељина, уз подршку Републичког педагошког завода Републике Српске, је организовао Републичко такмичење Ћирилице, чедо моје.

Након такмичења уприличена је свечана академија на којој су уручене награде најбољима у Републици Српској. Учешће на овом такмичењу је узело 118 екипа, које су показивале своје знање кроз школско, општинско и регионално такмичење.

На Републичком такмичењу такмичарске екипе из Фоче, Гацка, Ђулића, Братунца, Бања Луке, Врбање, Доњих Агића и Бијељине су се надметале у знању из националне историје средњег вијека, српског музичког наслијеђа, православне вјеронауке, српског језика. За Градски одбор СПКД "Просвјета" Бијељина све екипе су апсолутни побједници у борби за ћирилицу, а кад се погледају бројке са највише бодова је била екипа Основне школе „Кнез Иво од Семберије” из Бијељине.

Честитамо побједницима, свим учесницима. Хвала вам драга дјецо што не одустајете од ћирилице!

Галерију фотографија можете погледати ОВДЈЕ.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail