СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

Промоција књиге Споменица академику Љубомиру Зуковићу

Objavljeno četvrtak, 13 oktobar 2022 18:24
Štampa

Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" је са најавом традиционалне манифестације “Вишњићеви дани” почео 13. октобра 2022. године промоцијом књиге Споменица академику Љубомиру Зуковићу коју је објавила Академија наука и умјетности Републике Српске.

Промоција је одржана у прелијепом амбијенту реновираног „Соколског дома”.

На почетку промоције присутнима се обратила проф. др Десанка Тракиловић као домаћин, а затим је ријеч препустила учесницима промоције, члановима ГО СПКД "Просвјета" Бијељина и Уредништва часописа "Српска вила", проф. др Јелини Ђурковић, проф. др Цвијетину Ристановићу и Душанки Новаковић.

У име Одбора су истакли да се овом промоцију на неки начин одужују покојном академику, који је као министар за образовање, науку, културу и спорт у првој Влади РС много учинио за Бијељину и Републику Српску.

Подсјетили су да је академик Љубомир Зуковић иницирао настанак часописа "Српска вила" коме је и дао име. "Српска вила" траје већ 28 година са 54 објављена броја. Уредништво се нада да ће континуитет објављивања часописа се наставити и да ће на тај начин живјети и сјећање на академика Љубомира Зуковића. 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail