СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 53

Скупштина СПКД „Просвјета” Бијељина, 03. март 2021.

Objavljeno četvrtak, 11 mart 2021 07:14
Štampa

Годишња - изборна скупштина Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета” Бијељина одржана је 3. марта 2021. године у Галерији Центра за културу „Семберија” Бијељина. Сједница скупштине је започета обраћањем предсједника проф. др Митра Новаковића.

На скупштини су усвојени Извјештаји о раду Градског одбора за 2019.  и 2020. годину (наративни, финансијски, биланс стања и успјеха), Извјештаји Надзорног одбора за 2019. и 2020. годину, Мандатни извјештај за период 2017. - 2021. годину,  Програм рада и Финансијски план Градског одбора за 2021. годину, такође су изабрани нови предсједник Одбора и нови састав Градског  и Надзорног одбора.

Разматрајући Извјештаје о раду за 2019. годину, скупштина друштва је установила да су активности Одбора планиране Програмом рада за 2019. годину реализоване у потпуности, те да је испоштована и планирана динамика одржавања „Просвјетиних” програма.  За 2020. годину ситуација је доста другачија, због вируса "Ковид 19" активности Одбора планиране Програмом рада за 2020. годину нису реализоване у потпуности.

Проф. др Митар Новаковић се кратко осврнуо на мандатни период који је, сад већ, иза њега и изнио мишљење да се доста тога урадило, да је било тешких периода, али опет да се успјело испливати на површину.

Проф. др Јелина Ђурковић, главна и одговорна уредница,  је истакла да је задовољна издавачком дјелатношћу Одбора за цјелокупан мандатни период.

Финансијско пословање Одбора је било задовољавајуће. Одбор је у току 2019. и 2020. године финансиран средствима чланарине, средствима из буџета Града Бијељина као друштво од општег интереса за Град (по основу конкурса), а пројекти ''Вишњићеви дани'' и часопис ''Српска вила''  су суфинансирани и од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Скупштина је на овој сједница изабрала новог предсједника и нови састав Градског одбора. Славиша Микић је једногласно изабран за новог предсједника Градског одбора СПКД "Просвјета" Бијељина. Градски одбор у саставу Славиша Микић, проф. др Митар Новаковић, проф. др Цвијетин Ристановић, проф. др Јелина Ђурковић, проф. др Срђан Лалић, др. Томо Ковачевић, мр Љиљана Лукић, Душанка Новаковић, Иванка Ранковић Јованка Вуковић, др Јелена Тракиловић је такође једногласно изабран. Такође је једногласно изабран и Надзорни одбор у саставу: Драган Максимовић, др Димитрије Ћеранић, Радован Бикић.

Новоизабрани предсједник Славиша Микић се захвалио делегатима на указаном повјерењу и рекао је да је за њега велика част што је изабран за предсједника Одбора.

На скупштини су Друштву приступили нови чланови.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail