СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

ВИДЕО: Пантелинско духовно вече 2017

Objavljeno četvrtak, 21 septembar 2017 17:57
Štampa

У оквиру манифестације "Пантелински дани" поводом славе града, у Центру за културу одржано је "Пантелинско духовно вече", које је химном Републике Српске "Моја Република" отворио хор "Србадија".

 

Скуп је благославио свештеник Синиша Шаренац, који је подсјетио на живот, вјеру и страдње Светог великомученика Пантелејмона, поручивши да се не треба плашити тешких времена и изазова, већ гријеха.

Присутнима се обратио и градоначелник Мићић, а затим додјелио признања града и златну медаљу "Кнез Иво од Семберије" министру Шаровићу, генералном конзулу Србије Николићу, а министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стеви Мирјанићу, који није присуствовао вечерашњој свечаности, биће накнадно уручени. 

"Пантелинско духовно вече" настављено је извођењем духовних пјесама и наступом глумаца Српског народног позоришта из Новог Сада Миодрага Петровића и Жељке Јелић.

 

 

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail