СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 59

29. "Вишњићеви дани" - Последњи програмски дан

Objavljeno sreda, 09 novembar 2022 09:03
Štampa

8. новембар 2022. године

Последњег дана манифестације, од 9.00 часова служена је празнична света Литургија у свим православним Храмовима.

Са почетком у 11,00 часова одржан је Округли сто на тему „Положај културе у Граду Бијељина”. Округли сто се одржао у Галерији Центра за културу "Семберија". Предавачи су били проф. др Јелина Ђурковић - Педагошки факултет у Бијељини; Предраг Васић, професор историје у Гимназији "Филип Вишњић"; проф. др Дејан Антић - Филозофски факултет у Нишу; Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке "Филип Вишњић"; Тања Лазић, представник Музеја Семберије; представници ГО СПКД "Просвјета" Бијељина проф. др Цвијетин Ристановић, мр Љиљана Лукић и Душанка Новаковић, проф. Округли сто је организован са циљем да се бијељинској публици представи проблем положаја и све мање разумијевања културе у Граду.

Од 14.00 часова почело је проглашење награђених на такмичењу литерарних радова, рецитатора и бесједника у Народној библиотеци "Филип Вишњић". Првопласирани су представили публици своје радове и умијеће.  На 29. „Вишњићевим данима” награђено је 20 ученика. Наградни фонд су чиниле књиге намјенски купљене за ову сврху. Наставницима и професорима који су припремали ученике додијељене су захвалнице и најновији број часописа за књижевност и културу "Српска вила". 

У 15.30 часова је спуштена застава „Вишњићевих дана” уз звуке гусала ученика Гимназије.

Погледајте галерију фотографија ОВДЈЕ.

 

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail